Method for preventing perceivable off-flavor during deep frying, packed portion, and fat package

Způsob prevence nebo omezení postřehnutelného cizorodého pachu při smažení potravin v triglyceridovém tuku, který byl pro smažení potravin použit již dříve, přidáním potravinářského materiálu k tuku na smažení ještě před smažením. Potravinářským materiálem je čerstvý triglyceridový tuk, obsahující 0...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors HEERINGA AUKE JAN, VAN OOSTEN CORNELIS WILLEM, POTMAN RONALD PETER
Format Patent
LanguageCzech
English
Published 16.11.2005
Edition7
Subjects
Online AccessGet full text

Cover

Loading…
More Information
Summary:Způsob prevence nebo omezení postřehnutelného cizorodého pachu při smažení potravin v triglyceridovém tuku, který byl pro smažení potravin použit již dříve, přidáním potravinářského materiálu k tuku na smažení ještě před smažením. Potravinářským materiálem je čerstvý triglyceridový tuk, obsahující 0,1 až 10 % aromatické látky, přičemž se potravinářský materiál přidává v takovém množství, aby bylo v celkovém množství tuku na smažení získáno 0,001 až 0,05 % hmotn. aromatické látky. Balená porce obsahuje 0,3 až 100 g triglyceridového tuku, obsahujícího 0,001 až 0,05 % hmotn. aromatické látky. Balení zahrnuje nejméně 2 odděleně balené části, z nichž jedna část obsahuje čerstvý tuk na smažení a nejméně jedna část z nich obsahuje čerstvý triglyceridový tuk, který obsahuje v něm rozpuštěnou aromatickou látku v množství 0,1 až 10 % hmotn. The present invention relates to a method for preventing or reducing perceivable off-flavor during frying of foodstuff in triglyceride fat that has been used before for deep frying of foodstuff, by adding food grade material to the frying fat prior to the frying wherein the invention is characterized in that the food grade material is fresh triglyceride fat comprising dissolved therein 0.1 to 10 percent of flavor substance, and that the food grade material is added in an amount such that an amount of 0.001 to 0.05 percent by weight of flavor substance in the total amount of frying fat is obtained. Also provided is a packed portion comprising 0.3 to 100 g of fresh triglyceride fat comprising dissolved therein 0.1 to 10 percent of flavor substance, for use in the present method. Further provided is a package comprising at least 2 separately packed parts, one part of which comprises fresh trigyceride frying fat and at least one part of which comprises fresh triglyceride fat comprising dissolved therein 0.1 to 10 percent by weight of flavor substance.
Bibliography:Application Number: CZ19980001100