PROCESS OF REMOVING PECTIN FROM EXTRACTED DATE JUICE AND FILTRATION THEREOF
Způsob spočívá v tom, že filtrace se provádí vyextrahováním rozdrcených datlí a její filtrace k získání čiré šťávy na ultrafiltračním zařízení, které pracuje při teplotě v rozmezí od 30 do 70.degree.C a za tlaku 0,1 až 1,0 MPa, přičemž hodnota selektivity použitých membrán je v rozmezí od 5.000 do 5...
Saved in:
Main Authors | , , , , , , |
---|---|
Format | Patent |
Language | Czech English |
Published |
13.01.1999
|
Edition | 6 |
Subjects | |
Online Access | Get full text |
Cover
Loading…
Summary: | Způsob spočívá v tom, že filtrace se provádí vyextrahováním rozdrcených datlí a její filtrace k získání čiré šťávy na ultrafiltračním zařízení, které pracuje při teplotě v rozmezí od 30 do 70.degree.C a za tlaku 0,1 až 1,0 MPa, přičemž hodnota selektivity použitých membrán je v rozmezí od 5.000 do 50. 000 Daltonů.ŕ
In removal of pectin from extracted data juice, and filtration, without use of pectin-splitting agents or filter aids, the juice is filtered in one stage, at 0.1-1 MPa and 30-70 deg.C, in an appts. comprising ultra-filtration membranes of different materials and with cut-off limits of 5,000-50,000 Daltons, depending on the pre-treatment. Dimensioned tubes or capillaries are pref. used as the membranes, and ultrafiltration is pref. periodic and/or continuous or in one stage or cascades, according to the requirements of the complete date processing line. ADVANTAGE - Use of pectin-splitting enzymes or lime is avoided. The permeate is free from pectin and very clear, and the pectin-rich (3-5%) concentrate can be recyled or processed. |
---|---|
Bibliography: | Application Number: CS19900003572 |