TORNA TEZGÂHLARI İÇİN BİR BAĞLANTI APARATI - ALİ, ÜNAL (2020)
Buluş, torna tezgâhında (1) bir ayna (20) ve bir punta (30) üzerinde sağlanan bir punta ucu (32) arasında iş parçasının (40) sıkıştırılmasını ve sabitlenmesini sağlamak üzere bir bağlantı aparatı (10) ile ilgilidir. Yenilik olarak; bahsedilen iş parçasının (40) uygu kaması formuna sahip bir birinci ucunun (41) içine geçiş yapabileceği şekilde bir ön yüzeyi (14) üzerinde sağlanan bir açıklık (15), bahsedilen açıklık (15) içine geçiş yapan iş parçasının (40) bahsedilen birinci ucunun (41) sıkıştırılmasını ve sabitlenmesini sağlayan en az bir sıkma elemanı (11), bir arka yüzeyi (12) üzerinde sağlanan bir punta deliği (13) içermektedir. The. present invention relates to a connection apparatus (10) for providing compressing and fixing of the work piece (40) between a mirror (20) and a centre end (32), provided on a centre (30), in the turning lathe (1). As an improvement the subject matter connection apparatus (10) comprises an opening (15) provided on a front surface (14) such that a first end (41) of the work piece (40) having feather key form can be inserted, at least one compression element (11) which provides compressing and fixing of said first end (41) of the work piece (40) which is inserted into said opening (15), and a centre hole (13) provided on a rear surface (12).