Atipik Özellikli Santro-Temporal Dikenli Benign Çocukluk Epilepsili Bir Vaka - KALI, Sinem; BÖLÜK, Ayhan; BEREKETOĞLU, M. Ali (Inönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi dergisi, 1998)
Lokaiize idiopatik epilepsilerden Santro-Temporal Dikenli Benign Çocukluk Epilepsisi (Benign Epilepsy with Centro-Temporal Spikes) ile ilgili tanımlar çok açık olmasına rağmen bazen klinik pratikte hastaya yaklaşımda zorluklarla karşılaşılır. Bunlar nöbet semptomatolojisi, fokal EEG paroksismlerinin lokalizasyonu, generalize EEG paroksismlerinin birlikte olması ve klinik seyir başlıkları altında toplanabilmektedir Ayrıca bu sendromun diğer epilepsilerle ortak yönleri, sentro-temporal dikenlerin epilepsi He birlikte olan veya olmayan diğer durumlarda görülmesi ve genetik predispozisyon yönü ile idiopatik jeneralize epilepsiler ile ilişkileri gibi konular da tam olarak netleşmemişti/1. Makalede Santro-Temporal Dikenli Benign Çocukluk Epilepsisi ile uyumlu kliniği olan, anoksik doğum öykülü, lateralize norolojik defisitli, tedaviye dirençli nöbetleri olan, fokal EEG paroksismleri uyku aktivasyonu ile farklı özellikler gösteren bir vaka değerlendirildi.