ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ ВІЙСЬКОВОЇ ПІДГОТОВКИ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ - Зельницький, Андрій; Заболотний, Олег; Шабатіна, Надія; Вавілов, Сергій (Військова освіта, 2024)
У статті на основі аналізу вітчизняних та закордонних наукових досліджень розглянуто певні теоретичні аспекти моделювання та підходи до розроблення структурно-функціональної моделі системи військової підготовки (далі – СВП) різних категорій громадян України відповідно до сучасних потреб сил безпеки і оборони з врахуванням впливу на функціонування СВП постійно змінюваних у часі й просторі зовнішніх та внутрішніх чинників.