Можливість застосування методів арифметичного кодування в системах криптографічного захисту інформації - Бараннік, Володимир Вікторович; Гаврілов, Дмитро Сергійович; Пархоменко, Максим Вікторович; Ерошенко, Валерій Петрович; Шульгін, Сергій (Ukrainian Scientific Journal of Information Security, 2023)
В статті проведено аналіз останніх публікацій, що вказав на стрімке створення даних різними типами носіїв. Відзначено, що п’ята частина створених даних є критично важливою та потребує захисту. Для зменшення об’єму даних, що зберігається, пропонується використовувати методи кодування без побудови таблиці кодування. Саме тому, детально розглянуто арифметичне та адаптивне арифметичне кодування з позиції можливості застосування в системах криптографічного захисту інформації для систем критичної інфраструктури. В результаті дослідження для гарантованого захисту інформації пропонується використовувати технологію послідовного криптографічного захисту інформації (після кодування) з застосуванням адаптивного арифметичного кодування. Для систем з потоковою обробкою даних (технологія селективного захисту інформації) пропонується застосовувати арифметичне кодування. Під ключовою інформацією в алгоритмі арифметичного кодування розуміємо вагу кожного елементу, решта інформації додаткового захисту не потребує.