ІСТОРІЯ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ БІБЛІЙНОЇ СЕМІНАРІЇ - Малик, Василь; Малик, Петро (Буковинський богословський вісник, 2024)
У даній статті проаналізовано процес формування освітніх ідей у протестантському середовищі, відображено його специфіку з врахуванням культури та традицій регіону. На прикладі Чернівецької біблійної семінарії розкрито типові підходи до розуміння викликів сучасної епохи та ролі християнської освіти у формуванні світогляду студентів навчального закладу. This article analyzes the process of forming educational ideas in the Protestant environment, reflecting its specificity, taking into account the culture and traditions of the region. On the example of the Chernivtsi Biblical Seminary, the author reveals typical approaches to understanding the challenges of the modern era and the role of Christian education in shaping the worldview of students of the educational institution.