РОЛЬ ТА МІСЦЕ СТРАТЕГІЧНИХ ПРОВАЙДЕРІВ У ПРОЦЕСАХ РЕФОМУВАННЯ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Піроженко, Наталія; Корощенко, Микола (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2024)
Метою дослідження є дослідження характеристики ролі та місця стратегічних провайдерів в політиці розвитку системи охорони здоров’я. Доведено, що реформа системи охорони здоров’я є ключовою для реалізації ефективних євроінтеграційних зрушень в Україні. Доведено, що загроза українській державності, змушує суттєво корегувати пріоритети внутрішнього соціально-економічного розвитку і зовнішньої політики в цілому, зосереджувати головну увагу та ресурси на опорі російській агресії, що не може не позначатися на динаміці й ефективності просування на європейському напрямі. Визначено основні проблеми та стратегічні орієнтири реформування системи охорони здоров’я. Встановлено, що ключовим чинником успіху вказаних стратегічних змін є здатності стратегічних провайдерів аналізувати потреби та виклики сучасної системи охорони здоров’я.