ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - Валінкевич, Наталія; Чигир, Андрій (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
Актуальність теми статті визначається тим, що інформаційно - комунікаційне забезпечення суб’єктів підприємницької діяльності будь-якої форми власності є життєво важливим для організації бізнес-процесів. Завдяки використанню цих технологій представники бізнес-структур отримують додаткові можливості для економічного та соціального розвитку. Це особливо стосується представників малого бізнесу. Узагальнено теоретичні аспекти інформаційно-комунікаційного забезпечення бізнес-процесів суб’єктів малого підприємництва. З’ясовано, що малий бізнес у більшості країн світу є основою конкурентоспроможного ринкового господарства. Надано авторське визначення інформаційно-комунікаційного забезпечення, під яким слід розуміти сукупність даних, інформації і сучасних каналів комунікацій, які необхідні для формування, прийняття та реалізації ефективних управлінських рішень, спрямованих на досягнення певного рівня економічного або соціального результату. Узагальнення теоретичних аспектів інформаційно-комунікаційного забезпечення бізнес-процесів суб’єктів малого підприємництва дозволило зробити висновок про необхідність його ефективного використання й поширення, оскільки цей ресурс є найважливішим для підвищення ефективності їх функціонування та економічного і соціального розвитку.