ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Шлайфер, Маргарита; Тодощук, Андрій (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2022)
Стаття присвячена дослідженню діджиталізації економіки України в умовах євроінтеграції. Діджиталізація виступає каталізатором інноваційного розвитку економіки та суспільства. Було визначено, що технологічні зміни призвели до появи таких можливостей, як гнучкість, реактивність та індивідуалізація продукції, однак разом із тим з’явилися й нові перешкоди, такі як швидкі технологічні перетворення, високий рівень складності, зміна переваг клієнтів та вимог законодавства. Було визначено, що українське суспільство в умовах євроінтеграції поступово інтегрується в глобальні процеси діджиталізації, проте найменш розвиненими є аспекти діджиталізації урядової сфери, інклюзія управління, доступ до технологій, а також ризикованість інвестування в цифрову сферу в Україні. Нами визначено, що посилення діджиталізації вищенаведених аспектів, а також посилення прав захисту приватних інвесторів у сфері цифрової галузі дозволять посилити тенденції діджиталізації, що стане основою для подальшої посиленої економічної співпраці є ЄС.