ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ВІЙСЬКОВОГО КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ ІНОЗЕМНИХ ІНСТРУКТОРІВ-ВИКЛАДАЧІВ - Зельницький, Андрій; Заболотний, Олег; Васильєв, Олександр; Корнієнко, Валерій (Військова освіта, 2022)
У статті розглянуто сутність, структуру і зміст процесу формування і нарощування кадрового потенціалу Збройних Сил України в системі професійної військової освіти із залученням іноземних інструкторів-викладачів. Проаналізовано та уточнено категоріальний апарат і нормативно-правову базу щодо професійної підготовки військовослужбовців та представлено результати реалізації механізмів взаємодії ЗСУ з іноземними тренувальними місіями щодо формування в офіцерів визначених компетентностей та професійно важливих якостей.