ІНТЕГРАЦІЯ ЗМІСТУ ЕКОНОМІЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ПРОФЕСІЙНУ ПІДГОТОВКУ МАЙБУТНІХ ТЕХНІКІВ ТРАНСПОРТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯМИ НА АВТОМОБІЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ - Маліновська, Карина (Інноваційна професійна освіта, 2024)
The highlights the main methodological approaches to combining economic knowledge with technical disciplines, in particular through an interdisciplinary approach, project-oriented learning and the use of case method. Attention is focused on the fact that theintegration of economic culture in the professional training of future technicians of transport technologies and management of transportation by road transport in the context of modern sustainable development is possible if number of conditions are met, including pedagogical ones. The importance of implementing digital technologies and person-oriented models in the transport sector is also outlined and business collaborations and public-private partnerships that provide students with access to up-to-date knowledge and tools used in industry. Висвітлено основні методичні підходи до поєднання економічних знань із технічними дисциплінами, зокрема через інтердисциплінарний підхід, проєктно-орієнтоване навчання та використання кейс-методу. Акцентовано увагу на тому, що інтеграція економічної культури у професійну підготовку майбутніх техніків транспортних технологій та управління перевезеннями на автомобільному транспорті в контексті сучасного сталого розвитку є можливою при дотриманні ряду умов, у тому числі педагогічних. Також окреслено важливість упровадження цифрових технологій та особистісно орієнтованих моделей у транспортній сфері та співпраці з бізнесом та державно-приватне партнерство, яке забезпечує студентів доступом до актуальних знань та інструментів, що використовуються в індустрії.