ДОСВІД ЗАПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДИКИ SAT У СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ ФАХІВЦІВ - Цевельов, Олег; Мітягін, Олег (Військова освіта, 2025)
У статті досліджується актуальна проблема підвищення ефективності функціонування системи підготовки військових фахівців із врахуванням міжнародного досвіду методики вдосконалення якості навчання і підготовки військових фахівців. Висвітлюються основні риси методики SAT, що доцільно запровадити в системі закладів вищої освіти. Визначається, що системний підхід до навчання (SAT) – це комплексна та гнучка модель, яка визначає обов’язки на посаді, вимоги до навчання для неї, а також те, як навчання має бути розроблено, реалізовано та оцінено. Доводиться, що досвід застосування системи управління якістю підготовки військових фахівців, необхідно запроваджувати в спільної діяльності органів державного та військового управління в інтересах кадрового та мобілізаційного забезпечення сил безпеки і оборони України, використовуючи потенціал вітчизняних і міжнародних програм навчання та досвіду повномасштабної війни росії проти України.