ПІДПРИЄМНИЦТВО ЯК НАПРЯМ РЕАЛІЗАЦІЇ КАР’ЄРНИХ ПЛАНІВ УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ - Закатнов, Дмитро (ІННОВАЦІЙНА ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА, 2022)
Подальший розвиток держави прямо залежить від готовності та вміння молоді займатися підприємницькою діяльністю. Дослідження кар’єрних планів учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на найближчу перспективу (до п’яти років) дає змогу дійти висновку, що вони, насамперед, пов’язані з обраним напрямом професійної підготовки, а, по-друге, у значній мірі орієнтовані на сферу підприємницької діяльності. Результати дослідження дали змогу виявити декілька тенденцій. Насамперед, характерним є зменшення з роками навчання кількості учнів, які планують в майбутньому займатися підприємницькою діяльністю.