Merkebygging: Utvikling, involvering og strategier - Lyons-Kokkin, Sarah Joy; Elvekrok, Ingunn; Agerup, Gry; Berg, Arne; Bolann, Elin; Døving, Runar; Albert Ellingsen, Kristen; Mathisen, Line; Johansson Nyvoll, Carina; Rage, Øyvind; Tobiassen, Anita E; Wedum, Gunhild; et al. (Cappelen Damm Akademisk/NOASP (Nordic Open Access Scholarly Publishing), 2025)
Branding serves as a strategic tool for differentiating products and services in a competitive market and helps foster customer loyalty and trust. This anthology explores the ways in which strong brands are created and developed in various contexts – from branding in start-ups to destinations, flagship stores and personal branding. Key themes in the book are: · Developing a strong brand identity · Customer loyalty and how to build lasting relationships · Co-creating value with customers and stakeholders · Agile methods in market strategy development · Innovation in brand-building · The importance of analysis and evaluation in the branding process The book contains both empirical and conceptual studies. The authors have backgrounds in marketing, innovation, sales, service design, tourism and the experience economy. With contributions from 13 authors, Branding: Development, Involvement and Strategies provides insight for academics, students and marketers who want to learn more about developing effective brand strategies. Merkebygging fungerer som et strategisk verktøy for å skille produkter og tjenester i et konkurransepreget marked, og bidrar til å fremme kundelojalitet og tillit. Merkebygging: Utvikling, involvering og strategier er en antologi som utforsker hvordan sterke merkevarer skapes og utvikles i ulike sammenhenger – fra merkevarebygging i oppstartsbedrifter til destinasjoner, flaggskipbutikker og personlig merkevarebygging. Sentrale temaer i boken er: · Utvikling av en sterk merkeidentitet · Kundelojalitet og hvordan bygge varige relasjoner · Samskaping av verdi med kunder og interessenter · Smidige metoder i markedsstrategiutvikling · Innovasjon i merkebygging · Betydningen av analyse og evaluering i merkevareprosessen Boken inneholder både empiriske og konseptuelle studier. Forfatterne har bakgrunn fra markedsføring, innovasjon, salg, tjenestedesign, reiseliv og opplevelsesøkonomi. Med bidrag fra 13 forfattere gir Merkebygging: Utvikling, involvering og strategier innsikt for både akademikere, studenter og markedsførere som ønsker å lære mer om utviklingen av effektive merkevarestrategier.