Vybrané spisy C.G. Junga

Výbor přednášek švýcarského myslitele C. G. Junga, které jsou klíčové pro pochopení jeho analytické psychologie, v níž vytvořil komplexní obraz člověka a nastínil cestu k jeho uzdravení.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Jung, Carl Gustav, 1875-1961 (Author)
Other Authors Kast, Verena, 1943- (Editor), Riedel, Ingrid, 1935- (Editor)
Format Book
LanguageCzech
Published Praha : Portál, 2014
EditionVyd. 1.
SeriesKlasici
Subjects

Cover

Loading…
More Information
Summary:Výbor přednášek švýcarského myslitele C. G. Junga, které jsou klíčové pro pochopení jeho analytické psychologie, v níž vytvořil komplexní obraz člověka a nastínil cestu k jeho uzdravení.
Výbor sedmi přednášek provedly dvě jungovské psychoterapeutky na základě výsledku ankety v Institutu C. G. Junga v Curychu. Záměrem editorek bylo zpřístupnit poněkud nepřehledné Jungovo dílo. Asi dvě třetiny knihy tvoří soubor přednášek nazvaný Analytická psychologie (známý i jako Tavistocké přednášky), který vyšel česky jako stejnojmenná kniha. Další 4 přednášky vyšly v češtině v knize Výbor z díla (I. a IX. díl), pouze 2 přednášky (Duch a život a O vztahu psychoterapie k duchovní péči) česky nevyšly vůbec, resp. ve zkrácené časopisecké verzi. Kniha, které bohužel chybí rejstřík, může sloužit jako úvod do Jungova psychoterapeutického myšlení.
Item Description:Přeloženo z němčiny
Physical Description:334 s. : il. ; 20 cm
Bibliography:Obsahuje bibliografické odkazy
ISBN:9788026207191