Zelená psychologie

Autor, profesor psychologie i psychoterapeut, je slavný svými experimentálními výzkumy s psychedelickými látkami v šedesátých letech na Harvardově univerzitě (s T. Learym a R. Alpertem). Dlouhodobě se věnuje výzkumům změněných stavů vědomí, které zahrnují např. jógu, meditaci či šamanismus. V této k...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Metzner, Ralph, 1936-2019 (Author)
Other Authors Thompson Pober, Luděk Louis (Translator)
Format Book
LanguageCzech
Published Praha : Triton, 2011
EditionVyd. 1.
SeriesPsyché (Triton)
Subjects
Online AccessObsah knihy

Cover

Loading…
More Information
Summary:Autor, profesor psychologie i psychoterapeut, je slavný svými experimentálními výzkumy s psychedelickými látkami v šedesátých letech na Harvardově univerzitě (s T. Learym a R. Alpertem). Dlouhodobě se věnuje výzkumům změněných stavů vědomí, které zahrnují např. jógu, meditaci či šamanismus. V této knize se věnuje vztahu lidstva a přírody a nalezení zdravé harmonie v tomto vztahu. Autor vnímá odcizení člověka od Země a hledá řešení. Dává přednost termínu "zelená psychologie" před termínem "ekopsychologie". Kniha popisuje proměnu pohledu na to, co psychologie je či jakou by měla být - jde o reformu, která vezme při rozmýšlení o lidském životě do úvahy i ekologické hledisko.
Kniha uvádí ekologii, životní prostředí a vztah člověka s přírodou do psychologické a psychoterapeutické teorie a praxe.
Item Description:Přeloženo z angličtiny
Physical Description:257 s. : il., portréty, faksim. ; 20 cm
Bibliography:Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN:9788073874452