Průvodce biotechnologiemi : biotechnologie v zemědělství a potravinářství
Populárně zpracované informace o nových biotechnologiích používaných v zemědělství a potravinářství.
Saved in:
Main Author | |
---|---|
Format | Book |
Language | Czech |
Published |
Praha :
Academia,
2006
|
Edition | Vyd. 1. |
Subjects |
Cover
Loading…
Summary: | Populárně zpracované informace o nových biotechnologiích používaných v zemědělství a potravinářství. Populárně-naučná publikace určená poučenější čtenářské veřejnosti vysvětluje velmi názorně a moderně nové trendy a objevy v genetice, které se využívají v biotechnologiích a o kterých se v poslední době často diskutuje a spekuluje (např. GMO). V knize jsou vysvětleny principy genového inženýrství, podstata a funkce DNA, moderní postupy při šlechtění rostlin a živočichů, přenosy genů a genetické modifikace. Teorie je doplněna mnoha obrázky, schématy, přehledy a praktickými příklady pro lepší názornost. Je také doplněna poznámkami, které se týkají postupů a zákonů České republiky. |
---|---|
Item Description: | Přeloženo z angličtiny Terminologický slovník Chronologický přehled |
Physical Description: | 104 s. : barev. il. ; 24 cm |
Bibliography: | Obsahuje bibliografii a rejstřík |
ISBN: | 8020013504 |